Izdvojeno

Rainmaster Water Soft – filter vodovodne vode za cijelu kuću

250,00 KM

Mehanički filter Rainmaster Water Soft namijenjen je za filtriranje vode sa gradskog vodovoda, bušotine ili čatrnje. Odstranjuje pijesak, mulj, sprječava nakupljanje kamenca na instalacijama, grijačima mašina i bojlera. Sistem se sastoji od 3 stepena filtracije. Ukoliko vaša voda nije bakteriološki ispravna, onda vam uz ovaj uređaj preporučujemo ugradnju UV lampe za dezinfekciju vode.

Opis

Namjena i opis filtera:

Mehanički filter Rainmaster water soft namijenjen je za filtriranje vode sa gradskog vodovoda, bušotine ili čatrnje. Odstranjuje pijesak, mulj, sprječava nakupljanje kamenca na instalacijama, grijačima mašina i bojlera. Sistem se sastoji od 3 stupnja filtracije. Ukoliko vaša voda nije bakteriološki ispravna, onda vam uz ovaj uređaj preporučujemo ugradnju UV lampe za dezinfekciju vode.

Kapacitet uređaja:

Ovo je uređaj koji je namijenjen kućanstvima:

 • sa jednim kupatilom i jednom kuhinjom
 • do 5 članova domaćinstva

Napomena: ovo je procjena na temelju našega iskustva. Ovisi o navikama ljudi i njihovoj potrebi za određenim količinama vode.

Uređaj sadrži:

1 x Mehanički filter Hydra

1 x Končani filter uložak (kućište+uložak)

1 x Uložak za omekšavanje vode (kućište+uložak)

1 x Nosač za zid i ključ za otvaranje kućišta

Montaža:

Ovaj filter je vrlo jednostavno montirati. Pogledajte video na linku ispod:

Održavanje uređaja:

 • Mehanički filter Hydra (samoperivi). Ne mijenja se. Isprati ga po potrebi čistom vodom.
 • Končani filter uložak: izmjena 2 x godišnje (samostalna izmjena)
 • Uložak za omekšavanje vode: zavisno od tvrdoće ulazne vode. Kada kristalići prijeđu u tečno stanje, uložak je potrebno zamijeniti (samostalna izmjena)

Rainmaster water soft – Mehanički filter s opcijom omekšavanja vode je sistem koji se sastoji od 3 stupnja filtracije:

U prvom stupnju filtracije voda prolazi kroz samoperivi mehanički filter pri čemu se otklanjaju mehaničke nečistoće veličine iznad 90 microna (pijesak, mulj, glina). Dizajn filtera u ovom stupnju omogućuje najefikasnije uklanjanje taloga iz filtera.

Proces čišćenja putem samoispiranja se izvodi vrlo jednostavno otvaranjem ispusnog ventila na dnu filtera, što rezultira opadanjem tlaka koji nadalje gura posebno dizajniran uložak prema dolje na dno kućišta, a kontraispiranjem se otklanjaju mehaničke nečistoće nakupljene na vanjskoj strani filtera. Talog se dalje ispušta iz donjeg ventila, koji dolazi s posebno dizajniranim lijevkom koji sprječava onečišćenje povratnim tokom.

U drugom stupnju voda prolazi kroz končani filter uložak pri čemu se eliminiraju mehaničke nečistoće veličine iznad 5 microna. Dizajniran je na način da osigura potpun prolaz vode kroz cijeli uložak.

U trećem stupnju voda prolazi kroz uložak za omekšavanje vode koji sprječava kristalizaciju kalcija i magnezija (ionova koji čine vodu tvrdom i na taj način spriječava nakupljanje kamenca u vašim instalacijama, grijačima mašine i perilica.

Uređaj se ugrađuje na glavnu dovodnu cijev vode u objekat. U kompletu dođu svi filter ulošci koji su izrađeni u skladu s najstrožim procesima za primjenu kod vode za piće, kao i svi potrebni priključci za montažu.

Tehničke specifikacije:

 • Max radni tlak: 8 bara
 • Minimalni radni tlak: 1,8 bara
 • Max radna temperatura: 45°C
 • Min radna temperatura: 4°C
 • Glava: pojačani polipropilen
 • Posude: PET
 • Opruga: nehrđajući čelik
 • Ventil: pojačani polipropilen
 • Priključci IN/OUT: 1”Netoksični materijali, pogodni za pitku vodu

Brand

ATLAS

Slični proizvodi